Açıklama
600 g/L Fosforoz Asidi
KULLANILDIĞI BİTKİ VE ORGANİZMALAR
BİTKİ ADI | ZARARLI ORGANİZMA ADI | DOZU | |
---|---|---|---|
Bağ | Mildiyö(Plasmopara viticola) | 300 ml/100 l su | |
Domates | Mildiyö(Phytophthora infestans) | 300 ml/100 l su ( tarla, sera) | |
Hıyar (sera) | Mildiyö(Pseudoperonospora cubensis) | 275 ml/100 l su | |
Marul | Mildiyö(Bremia lactucae) | 275 ml/100 l su | |
Patates | Mildiyö(Phytophthora infestans) | 300 ml/da |
Bağ Mildiyö:
İlk uygulamaya sürgünler 25-30 cm uzunluğuna ulaşınca başlanmalıdır. 2. Uygulama ve sonraki uygulamalar 1.ilacın etki süresi ve hastalığın gelişme durumu, meteorolojik faktörler göz önüne alınarak 10-15 gün ara ile uygulama yapılır.
Domates Mildiyösü: Çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin alt yüzeyinde beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle veya hastalığın her yıl çıktığı yerlerde, hastalık için uygun koşullar görüldüğünde uygulamaya başlanır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10 gün aralıklarla uygulamaya devam edilir.
Hıyar – Kabakgillerde Mildiyö: Uygulamaya bitkiler kol atmaya başladığında veya ilk mildiyö belirtisinin görülmesi ile başlanır ve hastalığın şiddetine göre 10 gün aralıklarla sürdürülür. Uygulamaların bitkinin her tarafını özellikle de yaprak altlarını kaplayacak şekilde yapılması gerekmektedir.
Marul Mildiyösü: Fideliklerde hastalık görülmeden koruyucu bir uygulama yapılmalıdır. Mildiyö görülürse hasta kısımlar toplanıp yok edildikten sonra birer hafta aralarla fidelerin tarlaya şaşırtılmasına kadar uygulamalar sürdürülmelidir. Şaşırtıldıktan sonra hastalığın çevrede görülmesi ile uygulamaya başlanır ve 10 gün ara ile devam edilir. Uygulama sulama yapıldıktan ve yapraklar kuruduktan sonra yapılmalıdır. Yaprakların alt ve üst yüzlerinin iyice kaplanmasına özen gösterilmelidir.
Patates Mildiyö: Hastalık çıkışı için yüksek nem gibi iklim koşulları oluştuğunda veya çevrede ilk hastalık belirtilerinin görülmesi ile uygulamaya başlanır ve hastalığın şiddetine göre 10 gün aralıklarla uygulama tekrarlanır.
Son uygulama ile hasat arasındaki bekleme süresi 0 gündür’
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.